Etusivulle

MALMIN LENTOKENTTÄ OSA 2

Moni meistä on huomannut, kun tulee lentokoneella kohti Helsinkiä, kuinka paljon maata ja metsää on pääkaupunkiseudun ympärillä. Ja nyt viimeisen kymmen vuoden sisällä alkanut ”Helsingin tiivistäminen”. Ihmeellinen vimma rakentaa kaikki puistot ja isoimmat viheralueet. Keskuspuistoa nakerretaan, Viikin pellot alkaa olla kohta vitsi, Malmin lentokenttä ei ole kohta lentokenttä, jne. Mikä on näistä rakentamisista päättävien enemmistöpuoluiden vihreiden ja sdp:n visio? Ja ihan oikeasti kuten aiemmin kirjoitin, valtuusto päättää ja päättävässä enemmistössä on n.60% ei Helsinkiläisiä.

Miltähän tuntuisi, jos esim. pääkaupungin alueelta tulevaisuudessa valittaisiin Turun valtuustoon ihmisiä niin paljon, että tämä enemmistö voisi päättää, että Turun joki paalutetaan ja rakennetaan vuokrataloja täyteen? Ihan sama mitä maksaa ja meneekö kultturihistoriallisesti hieno maisema ja alue. Ei huono idea. Vihreät ja sdp saa ideani vapaasti käyttöön.

Malmin lentokentän alasajoa ja sen uudelleen rakentamista 25000 ihmiselle ollaan siis kovaa vauhtia aloittamassa. Miksi Malmin kenttä pitää tuhota ja rakentaa täyteen kerrostaloja?  Hmm, eli kuka hyötyy projektista eniten? Helsingin kaupunkihan ei itse rahoita itse rakennusten rakentamista. Näin ollen isot rakennusyhtiöt ostavat rakennusoikeudet kaupungilta.

Paljonko tulee esimerkiksi veronmaksajan  kukkarolle hinnaksi rakentaa kunnallistekniikka koko alueelle? Tai liikenneväylät? Oma näkemys esim. maapohjan salaojitus tulee olemaan haastavaa ja kallista. Lähes koko maa-alue rakennuksineen ja katuineen tulee vahvistaa paalutuksin tai muilla vahvistusmenetelmillä. Rakennusyhtiöt maksavat rakennusten pohjatyöt ja perustukset  mutta julkisten ja yleisten alueiden pohjatyöt maksvat veronmaksajat. Puhumattakaan kustannuksista, jos tarvitaan maanvaihtoja.

Sitten on Malmin  lentokentän viereiset ns. tyhjät maa-alueet? Nehän ovat tällä hetkellä kullan arvoista maata. Pitäsiköhän mennä penkomaan rekistereitä ja selvittää niiden omistajat? Aika vähän ollut näitä myynnissä……

Isoin kysymys on, miksi kultturihistoriallisesti hieno alue pitää tuhota ja rakentaa tiiviiksi asuinlähiöksi?

Nyt Helsingin kaupunki on esim. lopettanut lentokonehangaarin pitäjien  vuokrasuhteen. Vuokratuloja jää saamatta 160 000€/vuosi. Lentokonehangaaria piti aloittaa vuokrata erilaisiin tapahtumiin. Ja oliko niin, että nyt lentokonehangaaria hoitaa Helsingin kaupungin omistama Tukkutori-yhtiö? Ja kuulemma lentokonehangaari ei sovellu viranomisten mukaan tapahtumien järjestämisiin. Eli saatiin lentokonetoiminta ja harrastus  loppumaan ja hyvät vuokratulot. Ja mitä tilalle? Ei mitään. Mikä taho asiasta päätti? Olisiko tämä meikäläisen ”suosikki” aihe eli meidän valtuusto?

Mihin Helsingin kaupunki sijoittaa nyt aluleella toimivat palvelut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *